Close

CONTACT

Laat op onze contact pagina uw gegevens achter en wij nemen contact met uw op

sv DIo Beemte Broekland

Beemterweg 25

Beemte-Broekland

AVG bij onsInleiding

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Voor meer informatie kan je terecht op de website “Autoriteit Persoon Gegevens”.


Wat verandert er?

De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen.

De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.


Wat betekent dat voor sv Dio Beemte

Wij – als vereniging – hebben een aantal gegevens van onze kaderleden en leden in beheer. Deze gegevens zijn nodig om de vereniging op een juiste wijze te besturen en de leden de sporten te kunnen bieden die zij bij ons beoefenen. Ook zijn de gegevens (soms) nodig om de vereniging bij te sturen of aan te passen naar nieuwe vormen en mogelijkheden.

Kortom deze gegevens

zijn noodzakelijk om julie lidmaatschap zo goed mogelijk te beheren en de vereniging zo goed mogelijk te besturen.

Wat we van ieder lid nodig hebben?

Bij de vereniging is in de loop van de jaren veel informatie bekend, maar in een aantal gevallen is dat niet compleet. Denk aan e-mailadressen die we wel graag willen hebben om jullie nog beter te kunnen informeren over het reilen en zeilen van de vereniging. Verhuizingen die hebben plaatsgevonden maar niet zijn doorgegeven (of niet zijn verwerkt). Bankrekeningnummers die zijn veranderd, waardoor automatische incasso’s niet lukken en er handmatig betaald dient te worden.

Maar belangrijker is jullie akkoord op deze informatie. Op alle informatie die wij hebben dienen wij jullie akkoord te hebben dat we die gegevens inderdaad hebben. Deze hebben we nooit nodig gehad en hebben we dus van niemand. Dit moeten we zo snel mogelijk wel op orde krijgen. 

Hoe gaan we dat regelen?

Op de site hebben we een formulier waarmee nieuwe leden zich in kunnen schrijven. De gegevens in dit formulier zijn dus de gegevens die wij minimaal nodig hebben om jullie goed te kunnen bedienen.

Het makkelijkste is daarom dat ieder lid (dus bij meerdere leden in één gezin, dient elk lid dit in te vullen) dit formulier invult en instuurt. Het makkelijkste en snelste is via de site en het digitale formulier.

Deze vind je “hier”!!