Close

CONTACT

Laat op onze contact pagina uw gegevens achter en wij nemen contact met uw op

sv DIo Beemte Broekland

Beemterweg 25

Beemte-Broekland

AVG en de vereniging

Inleiding

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Voor meer informatie kan je terecht op de website “Autoriteit Persoon Gegevens”.


Wat verandert er?

De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen.

De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

Wat betekent dat voor sv Dio Beemte

Wij – als vereniging – hebben een aantal gegevens van onze kaderleden en leden in beheer. Deze gegevens zijn nodig om de vereniging op een juiste wijze te besturen en de leden de sporten te kunnen bieden die zij bij ons beoefenen. Ook zijn de gegevens (soms) nodig om de vereniging bij te sturen of aan te passen naar nieuwe vormen en mogelijkheden.


Kortom deze gegevens zijn noodzakelijk om het u zo aangenaam mogelijk te maken om bij ons aangesloten te zijn!